Campagne 'Gratis bewegen, gewoon doen'

ASSEN - Maandag 29 september is KidsVitaal gestart met de campagne ‘Gratis bewegen, gewoon doen’ op radio, televisie en internet. Deze campagne is een aanpak van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) om kinderen en ouders te laten zien dat bewegen en sporten altijd kan.

Uit onderzoek is gebleken dat er door twee derde van alle kinderen en jongeren (<18 jaar) in Nederland minder dan één uur per dag wordt bewogen. Met het thema ‘Gratis Bewegen’ van JOGG worden jongeren gestimuleerd om dagelijks meer te bewegen.

Gratis bewegen in Assen
Onze studenten van Team Sport organiseren wekelijks gratis beweegactiviteiten in Assen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de beweegfeesten die de aankomende periode wekelijks in de verschillende wijken plaatsvinden. Bij deze instuiven kunnen kinderen urenlang genieten van leuke sportactiviteiten. Zo zijn er springkussens, verschillende spellen en geven sportclubs een clinic.

In overleg met de kinderen organiseert Team Sport meerdere activiteiten en toernooien in de wijken, doordat kinderen zelf aan mogen geven welke sporten ze leuk vinden om te doen. Dit kan van voetbaltoernooien tot gymlessen.

Benieuwd waar en wanneer er beweegfeesten zijn?

Dinsdag 30 september 2014