De Avond4daagse 2014 een gezondere Avond4daagse?

De afgelopen jaren zijn er van meerdere kanten signalen binnengekomen dat er steeds meer gesnoept wordt tijdens de Avond4daagse en dat ouders/verzorgers dit storend vinden. Wandelvereniging ‘De Zwaluwen’, Drenthe Beweegt en gemeente Assen heeft dit jaar de Avond4daagse in een gezond daglicht gezet. Zij deden een oproep aan ouders/verzorgers om de kinderen zoveel mogelijk gezonde traktaties mee te geven voor onderweg. Vooraf aan de Avond4daagse ontvingen deelnemers samen met het routeboekje een Avond4daagse Special. Hierin staan weetjes over snoepen en tips om een gezonde traktatie voor onderweg mee te geven.
Kijk hier als u nu alvast de Avond4daagse special wilt zien.

Het lekkerste Drenteltje
Speciaal voor de Avond4Daagse in Drenthe heeft Amber Albarda een Drenthe snack ontwikkeld: het Drenteltje. Amber Albarda is voedingscoach, auteur en moeder met een passie voor een gezond en gelukkig leven.
Ze heeft vijf succesvolle boeken over voeding en gezondheid op haar naam staan.
Het Drenteltje is lekker, gezond en heel makkelijk om te maken. Scholen in Drenthe waren uitgenodigd om mee te doen met de wedstrijd welke klas het lekkerste Drenteltje maakt. Hieronder is een filmpje te zien hoe u het Drenteltje maakt. Voor het recept klikt u hier.

Jubileum
Dit jaar was een speciaal Jubileumjaar, want Wandelvereniging ‘De Zwaluwen’ bestond 60 jaar en de Avond4daagse van Assen werd voor de 70e maal gelopen.  
Daarnaast was het een bijzonder jaar omdat de gemeente Assen op 14 maart JOGG gemeente is geworden. JOGG staat voor: Jongeren Op Gezond Gewicht. Het heeft als doel dat iedereen in Assen zich inzet om de gezonde keuze de gemakkelijkste te maken.