KVLO - Verkiezing Sportiefste basisschool van Nederland

De KVLO organiseert in samenwerking met het NOC*NSF elke twee jaar de verkiezingen voor de ‘Sportiefste basisschool van Nederland’. De basisschool met de beste aanpak voor bewegen en sport in en rondom de school verdient deze titel en de bijbehorende prijs. Wordt jouw school de volgende sportiefste basisschool van Nederland?

Criteria?

Elke basisschool kan zich aanmelden voor deelname. Belangrijke criteria bij de selectie van scholen zijn:

  • voldoende en inhoudelijk goed verzorgde lessen lichamelijke opvoeding door een vakleerkracht,
  • vooruitstrevend beleid op het gebied van bewegen en sport met aandacht voor een actieve gezonde leefstijl,
  • structureel naschools beweeg- en sportaanbod in samenwerking met sportverenigingen en/of andere sportaanbieders.

Meedoen aan deze verkiezing is een uitstekende manier om je school te profileren op het gebied van bewegen en sport. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Hoe werkt het?

Aan de hand van een aantal (op het aanmeldingsformulier aangegeven) richtlijnen beschrijf je als  school het programma en het beleid voor bewegen en sport. Een nominatiecommissie selecteert  vervolgens uit alle inschrijvingen maximaal acht scholen die worden uitgenodigd voor de landelijke finaledag.  Tijdens deze dag worden de directie, de vakleerkracht en een leerling van een school door een deskundige jury  bevraagd over het beleid en het beweeg- en sportaanbod van de school. Nadat alle scholen een voor een bij de jury zijn geweest, beslist de jury welke school de titel “Sportiefste basisschool van Nederland” verdient.

Flitsende podiumpresentatie

De genomineerde scholen worden uitgenodigd om met 25 leerlingen uit groep 7/8 naar de finaledag te komen. De scholen wordt gevraagd tevoren met deze leerlingen  een flitsende podiumpresentatie voor te bereiden. Voor de school met de meest originele podiumpresentatie is er een aparte prijs beschikbaar. Daarnaast krijgen de leerlingen nog een zeer aantrekkelijk sportprogramma aangeboden in de vorm van een aantal clinics waarbij zij kennis kunnen maken met verschillende sporten.

Prijzen

Naast de titel ontvangt de winnaar een waardecheque van € 2000,-. De andere genomineerde scholen ontvangen een cheque van € 1000,-. De waardecheques worden aangeboden door de firma’s Bosan, Janssen-Fritsen en Nijha.

Spelregels

zijn hier te downloaden

Geplaatst op 23 februari 2015
Bron: www.kvlo.nl