Uitslag Sportverkiezingen 2014

ASSEN – Meerkampster Myrte Goor werd maandagavond 2 februari uitgeroepen tot sporter van het jaar 2014 van de gemeente Assen. Ze werd vorig jaar voor de derde keer Nederlands kampioen Indoor Meerkamp.

Ook vorig jaar werd de 25-jarige atleet sporter van het jaar bij de Sportverkiezingen in Assen. Vorig jaar stond ze voor het eerst in de top 16 van de wereldindoorranglijst. Ook outdoor won Goor al verschillende Nederlandse titels.

Sportploeg van het jaar werd Achilles 1894, deze ploeg werd vorig jaar kampioen van de eerste klasse bij het zondagvoetbal. Zwemvereniging Aqua’68 sleepte de titel voor G-sport binnen. De jury prijst dat de vereniging zwemmen bij een gewone club mogelijk maakt voor mensen met een beperking. Debby Behr (schaatsen en skeeleren) werd sporttalent van het jaar. De 13-jarige won begin dit jaar nog een belangrijke internationaal jeugdtoernooi in Heerenveen. Luc Rengers kreeg de sportpluim voor zijn inzet voor de Veteranencup. Rengers organiseert al tientallen jaren het populaire voetbaltoernooi in januari. De prijzen werden maandagavond uitgereikt in Theater De Nieuwe Kolk. Malu Dance Company, Trampolineteam Omnigym en paaldanseres Ilse de Jong traden op.

 3 februari 2015