JOGG

JOGG is een landelijk initiatief dat zich richt op jongeren (0-19 jaar), hun ouders en omgeving. In een JOGG-gemeente werken alle lokale partijen uit onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, recreatie, woningbouw, welzijn en media samen om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is de beweging waarbij iedereen in een stad, dorp of wijk zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het doel is de stijging van overgewicht en obesitas om te zetten in een daling. Uiteindelijk wordt er gestreefd naar dat Nederland de gezondste jeugd van Europa heeft.

 

 

 

JOGG in Assen

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Samen optrekken voor een gezonde leefstijl. Assen is JOGG gemeente. Het heeft als doel dat iedereen in Assen zich inzet om de keuze om gezond te eten en te bewegen voor jongeren makkelijk(er) te maken. Jongeren (0-19), hun ouders en hun omgeving staan hierbij centraal.

Groente en Fruit

Het thema Groente en Fruit wordt gebruikt op verschillende vlakken, namelijk de Gezonde Schoolkantine, Gezonde werkvloer en Gezonde sportkantine. Jongeren brengen een groot deel van hun dag op school of bij de sportvereniging door. Daarom wil JOGG dat jongeren overal waar ze zijn, kunnen kiezen voor gezond eten en drinken.

Drinkwater

Kinderen krijgen gemiddeld door zoete drankjes ruim 6 kilo suiker per jaar binnen. Als kinderen meer water drinken in plaats van zoete dranken zou dat enorm bijdragen aan een gezond gewicht onder de jeugd.

Gratis Bewegen

Ruim driekwart van de kinderen sport, maar de meeste bewegen dagelijks te weinig. Terwijl je het eigenlijk altijd en overal kan doen! GratisBewegen inspireert om de wereld als een grote speeltuin te zien. Je eet en drinkt om energie binnen te krijgen. Bewegen doe je om die energie weer kwijt te raken.

The Daily Mile

Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag (hard)lopen op school! Erben Wennemars is onze grootste ambassadeur. Doe jij ook mee met jouw school?

Gezonde school

Word jouw school een gezonde school?